www.fitrit.cz

Rozhovor před Diamond Cup Malta 2018

Článek na Ronnie.cz

Margaryta Říčařová - rozhovor a forma před IFBB Diamond Cup Malta 2018

Margaryta Říčařová loni na jaře vybojovala zlatou medaili jak na mistrovství Čech, tak na mistrovství České republiky, takže logickým krokem je podívat se nyní na zoubek zahraniční konkurenci. Jako svůj letos první závod si Margaryta vybrala IFBB Diamond Cup Malta, kde se představí v kategorii bodyfitness žen do 163 cm.

 

image

Margaryta Říčařová

Vybrané úspěchy:

MČR mužů, žen, párů a masters 2017 - 1. místo v kategorii bodyfitness nad 164 cm
Mistrovství Čech mužů a žen 2017 - 1. místo v kategorii bodyfitness nad 164 cm 

Margaryto, loni se Vám v rámci ČR hodně dařilo, takže teď bude, předpokládám, Vaší snahou prosadit se i v zahraniční konkurenci, je to tak?

Zdravím všechny. Loni jsem si splnila svůj sen a cíl, vyhrála MČR, a tak se ve mně zrodil nový cíl - předvést ještě lepší formu na mezinárodních závodech a vysoutěžit si profi kartu.

Můžete nastínit, jak vypadá Váš tréninkový plán v přípravě?

V dietě nemám problém vyrýsovat vršek, ale nohy, tam je to složitější. Proto začátkem diety cvičím každou partii vršku 2x, koncem diety jenom 1x. Nohy cvičím 2x týdně a k tomu ještě přidávám vypalovací kardio tréninky. Celkově cvičím 6 - 7x týdně, na konci přípravy 2x denně.

imageJak velký míváte rozdíl mezi soutěžní a mimosoutěžní váhou a jak se perete s předsoutěžní dietou? Shazujete dobře, nebo je nějaká partie, která vás trochu zlobí?

Rozdíl mezi soutěžní a mimosoutěžní váhou mívám 7 kg. Přiznám se, že se moc nesnažím udržet formu po celý rok, ale jím zdravě, cvičení nezanedbávám, jen se snažím věnovat také jiným věcem než jen cvičení.

V jednom z rozhovorů jste říkala, že chcete, aby byl na Vás trenér hrdý. Kdo je Vaším trenérem a v čem Vám nejvíc pomáhá?

Trénuje mě Slávek Vinogradov, prostě nejlepší trenér, co znám. Je pro mě oporou hlavně po psychické stránce, ta totiž k tomuto sportu patří.

Zaujalo mne, že do svého tréninku zařazujete i rehabilitační cvičení na záda. Máte se zády nějaký problém, nebo je to pouze prevence?

Původně, když jsem začala cvičit, musela jsem si srovnat celé držení zad. Tělo musí fungovat jako celek a já zjistila, že mám spoustu svalů přetížených, zkrácených nebo nefunkčních. A tak se postupně snažím vše napravit a zároveň se v tomto směru dále učím a vzdělávám.

Kolik jste absolvovala loni závodů a jak jste to zatížení zvládala? Letos bude závodů více, nebo méně? Co by měl být Váš hlavní soutěžní cíl?

Loni jsem absolvovala čtyři závody, všechny na jaře. Pro moje tělo to bylo celkem náročné a víc už bych asi nedala. Letos jsem ráda, že jsem ráda. (úsměv) Teď je mým cílem uspět na Diamond Cupu Malta a pak prostě uvidím. Záleží i na finanční situaci, protože si skoro vše platím sama.

Je někdo, komu byste chtěla naším prostřednictvím poděkovat?

Chtěla bych poděkovat týmu Fitness Victory. Bez vás bych to nezvládla, díky vám příprava proběhla v maximální možné pohodě. Dále chci poděkovat za pomoc v přípravě společnosti se sportovními doplňky Alvifit a určitě svému trenérovi Slávkovi.

image image image

aktualizováno: 06.02.2023 16:12:29